main menu

Drempelvrij

Toegankelijke websites beschikken over o.a. een correct HTML gebruik

WAI-AA logo op basis van W3C WCAG 1.0Een goed toegankelijke website kent veel ijkpunten. Deze zijn internationaal vastgesteld op de website: W3C Web Accessibility Initiative (WAI). Bij de bouw dient hier rekening mee gehouden te worden, indien gekozen wordt voor deze vorm. Om u een indruk te geven, lichten wij er onderstaand twee toe.

Tekengrootte

Door een website volgens (internationale) normen te bouwen is de website ook bruikbaar voor mensen met een functiebeperking. Zo is het voor een veel websurfers belangrijk dat de tekengrootte aanpasbaar is middels een browserinstelling. Hierdoor kan tekst worden vergroot tot wel 32 keer van de originele grootte.

Semantiek

deze pagina bekeken met een textbrowser Naast dat een website perfect aan W3C kan voldoen, hoeft de website nog niet volgens de semantische elementen te zijn opgebouwd. Waspin is van mening dat dit tevens ondersteund zou moet worden, zodat ook bezoekers die gebruik maken van text-only en text-to-speech browsers (zie note en afbeelding) beter worden ondersteund.

NOTE: Door het semantisch ontwerp is het mogelijk dat de content op uw website logisch door de computer wordt voorgelezen. De computer-stem weet nu bijv. titels van tekst te onderscheiden en kan de articulatie daarop aanpassen.

Dit is een aspect welke direct bij de ontwerpfase moet worden meegenomen, omdat het ingrijpt op de manier van realiseren. Waspin kan u hierover adviseren.

Het toegankelijk maken van uw website hoeft niet veel extra te kosten, wanneer u in een vroeg stadium besluit om de toegankelijkheid op te nemen in het ontwerp.

Meer over Toegankelijkheid is te vinden op de website van Stichting Bartiméus: www.accessibility.nl

Meer infomatie gewenst? Neem dan contact met ons op.

Aan een lage drempel zitten geen nadelen, enkel voordelen.